Katere zasaditve balkonskega cvetja izbrati?

Balkone in terase radi polepšamo z balkonskim cvetjem ali cvetjem v posodah. S pravilnim izborom cvetlic poudarimo izgled objekta in se veselimo ujemajočih se barv. Trendi v kombinacijah zasaditev in novosti nam narekujejo, katere rastline izbrati in kako jih kombinirati. Pomikajo se v smeri rastlin, ki so preproste za vzdrževanje in imajo še kakšno dodano vrednost, še vedno pa so v uporabi tudi tradicionalne ali starejše vrste cvetja.

mix pelargonij

Pri sajenju zasaditev so pomembna lega, kamor bomo cvetje zasadili, zahteve rastlin, ki jih sadimo skupaj, barva cvetja in ozadja ter arhitektura objekta. Tople barve kot so rdeča, rumena in oranžna delujejo živahno, hladne barve kot so modra in vijolična delujejo umirjeno, rožnata pa naprimer deluje nežno. Monotonost oziroma pretirano živahnost lahko tudi omilimo z vključevanjem strukturnih rastlin v zasaditve. Da nam bo cvetje uspevalo, poskrbimo, da rastline prejmejo zadostno količino vode in sonca.

Če iščete ideje za zasaditve balkonskega cvetja, bo vaša odločitev lažja, saj imamo v ponudbi balkonskega cvetja že pripravljene naslednje kombinacije zasaditev:

Modre sanjesalvija Mysty, milijon zvončki Rose Quartz in afriški smilj – Pritegnite poglede na vaš nebeško modro obarvan balkon z mističnim žajbljem, srebrnim afriškim smiljem in roza milijon zvončki.

Drzna pomlad – petunija Miss Marvelous, pelargonija Rosalinda in okrasna kopriva Great Falls Angels – vstopite v drzno pomlad z vijolično obarvanimi petunijami, roza pelargonijami in pisanimi koprivami, ki pritegnejo prav vse poglede.

Cvetje ljubezni – pelargonija Accent Brocade Fire, verbena Empress Sun Red in bidens Bidy Boom Red Eye – Za balkonsko cvetje izberite rumene in rdeče barve, ki nas vedno navdušijo in poživijo okolico. Pelargonija in verbena s svojimi rdečimi cvetovi kar kličeta po ljubezni, dodaten pridih romantike pa jim dajejo še listi pelargonije in pisani cvetovi bidensa.

Rožnato cvetje – pelargonija big5 White Angel in Light Rose, White Savannah White Splash in gavra Bloom Baby Rose – Ljubitelji nežnejših barv cvetja na balkonu izberite rožnato cvetje ali zasaditev belih in roza pelargonij v dopolnitvi z rožnato gavro.

Sladki poljub begonija MacaRouge je osupljiva škrlatna lepotica, ki je že navdušila največje poznavalce balkonskega cvetja, zdaj pa je čas, da navduši še vas. Za sladki poljub smo ji dodali še rdečelistni okrasni sladki krompir Bright Ideas Rusty Red in perjanko Rubrum, ki jo lepo dopolnjujeta.

Kombinacije zasaditev boste lahko od prihodnjega tedna dalje v predprodaji naročili v spletni trgovini Flora Express z označenimi datumi dobavljivosti, da boste lahko zasaditve zdaj načrtovali in rastline prejeli, ko bo čas za sajenje na prosto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja