Jablane Redlove® – rdeča jabolka ljubezni

Jablane Redlove® so nevsakdanje sorte jablan z rdečimi jabolki dekorativnega videza, rdečo lupino in sadno sredico. So prijetnega in sladko kiselkastega okusa. Njihova posebnost je, da pri uporabi ne oksidirajo.

Vzgojil jih je žlahtnitelj Markus Kobelt iz Švicarskih Alp. Kot velik ljubitelj jabolk je namreč pred leti imel sanje, da bi vzgojil novo in nenavadno sorto jablan. Pri tem si je zaželel sorto rdečih jablan, a mu ni bilo všeč, da so njihovi plodovi majhni, kisli in trpki. Sledilo je več let preizkušanj in križanj, ko mu je navsezadnje le uspelo vzgojiti jablane Redlove®.

jablana redlove circe

Sorte jablan Redlove®

Danes imamo pri nas v ponudbi tri različne sorte jablan Redlove®, ki obrodijo v različnih obdobjih od sredine avgusta do konca septembra ter imajo različne okuse. Cvetijo spomladi s čudovitimi roza cvetovi. Njihova drevesa uspevajo na sončni oziroma polsenčni legi, so enostavna rastoča in ob ustreznih pogojih zelo rodna. Jablane so odporne na škrlup.

jablana redlove era s cvetovi

Jablana sorte Redlove® Era je jablana s srednje debelimi in okroglimi jabolki, ki imajo do 95% temno rdečega in sočnega sadnega mesa. Za sorto je značilna počasna rast drevesa in odlična rodnost. Kisline in sladkorji v jabolku te sorte so kar izenačeni in ustrezajo različnim okusom. Z obiranjem pričnemo v septembru, plodovi pa se ohranijo v kleti vse do božiča.

Jablana sorte Redlove® Circe je jablana z debelimi, čvrstimi in sladkimi poletnimi jabolki, ki jih odlikuje dišeča aroma in 80% rdečega sadnega mesa. Drevo raste srednje bujno do bujno. Sorta je izjemno rodna. Plodovi dozorijo v drugi polovici meseca avgusta, shranjujemo pa jih do konca septembra.

jabolko redlove odysso

Jablana sorte Redlove® Odysso je jablana, ki ima v seriji Redlove® najslajši okus. Žlahtnitelj jo po kvaliteti ploda primerja s sorto Koksova oranžna reneta. Manjši do srednje debeli in rahlo sploščeni plodovi imajo 70% rdečega sadnega mesa. Drevo raste počasi do srednje bujno. Sodi med pozne sorte, saj plodovi dozorijo na začetku oktobra. Značilne arome se razvijejo dva do tri tedne po obiranju. Jabolka lahko skladiščimo do februarja.

Sadike jablan Redlove® lahko naročite v spletni trgovini Flora Express z dostavo po vsej Sloveniji ali kupite v vrtnih centrih Vrtko (Ljubljana, Kalce, Maribor).

2 Replies to “Jablane Redlove® – rdeča jabolka ljubezni”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja